Ga naar de inhoud

Decanen

Voor decanen

Studeren in Aken vindt nauw contact met decanen en docenten erg belangrijk omdat we samen een brug willen vormen voor een goede aansluiting tussen het middelbare onderwijs en het studeren. Daarom zijn wij in contact met decanen, nemen we deel aan diverse decanenkringen en netwerken en bieden we meeloopdagen en voorlichtingen aan voor leerlingen.

Voor bovenbouw leerlingen organiseren we voorlichtingsactiviteiten en ook meeloopdagen. Wij doen dit door een zo realistisch mogelijk beeld te geven van hat leven als student.

Bij vragen staan wij altijd voor u klaar.

Voorlichtingen

Bij onze voorlichtingen geven we een realistisch beeld over een studie in Aken, met als hoofdthema’s:

  • Hoe het is om te studeren aan de RWTH/FH Aachen
  • Verschillen studie in Nederland-Duitsland
  • Onze opleidingen
  • Studentenleven in Aken
  • Beroepsperspectief

Rondleidingen

Als groepsactiviteit is het mogelijk om met een aantal klassen in overleg met ons een rondleiding over onze campus te organiseren. Dit is een perfecte mogelijkheid om als groep Aken te ontdekken. We gaan onder meer langs de belangrijke gebouwen van de RWTH; onze sportvelden en ook een korte blik op onze kantine. Neem graag contact met ons op!

Meeloopdagen

Ook bieden we meeloopdagen aan voor geïnteresseerde studenten, deze zijn op aanvraag mogelijk. Bij de meeloopdagen wordt een toekomstige student gekoppeld aan een Nederlandse student in Aken (bij voorkeur een eerstejaars) om een goed beeld te krijgen van een studie in Aken.