Ga naar de inhoud

K.A.V. Alcuinus

K.A.V. Alcuinus

K.A.V. Alcuinus is de Nederlandse studie- en studentenvereniging aan de RWTH en aan de FH in Aken. Als Nederlandse student in Aken kun je van de verenining lid worden. Alcuinus is ook de vereniging die deze website gepland en gerealiseerd heeft.

Tijdens het semester organiseert Alcuinus verschillende activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn: droppings, barbecues, beachvolleyballen, een Sinterklaassurprise (we zijn en we blijven Nederlanders) en nog veel meer. Daarbij gaan we ook elk jaar naar Keulen om 11/11 te vieren en zijn we te vinden op de Batavierenrace.

Behalve activiteiten tijdens de studie is Alcuinus er ook voor je voordat je aan je studie begint. Alcuinus verzorgt (d.m.v. Studeren in Aken) meeloopdagen voor Nederlanders die geïnteresseerd zijn in een studie aan de RWTH of aan de FH. Daarnaast helpt Alcuinus Nederlanders bij de aanmelding en geven we voorlichtingen op middelbare scholen.

Tijdens je studie kun je met vragen ook altijd terecht bij leden van Alcuinus die al in hogere semesters zitten. Zij zijn waarschijnlijk al tegen dezelfde problemen aangelopen en willen je graag hiermee verder helpen.