Ga naar de inhoud

Leven in Aken

Feest

Studentenleven

Door het immense aantal studenten aan de RWTH en de FH Aachen is de horeca in de stad veelal gericht op studenten. Zo heeft Aken het hoogste „Kneipen pro Kopf“ gehalte van heel Duitsland, waardoor een avondje in de kroeg voor iedereen is weggelegd. Daardoor valt er iedere avond wel iets te beleven naar ieders eigen smaak. Zo hebben de meeste kroegen ook een Happy Hour of andere dergelijke acties om de avonden extra studentvriendelijk te maken. Voor Nederlandse begrippen zijn de prijzen in de kroegen en discotheken goedkoop en de hoeveelheden riant.

Het beste voorbeeld van de vele kroegen en andere uitgaansgelegenheden is de Pontstraße en het verlengde hiervan. Dit is het studentenuitgaansgebied van Aken. Ook in andere stadsdelen zijn tal van kroegen en discotheken te vinden. Enkele voorbeelden van uitgaansgelegenheden zijn: Apollo, Café Madrid, Sowiso, Molkerei, Nox, Musikbunker, Kaktus, Domkeller en vele andere gezellige kroegen en clubs.

Verder kan op elke campus van de RWTH een terrasje gepakt worden tussen de colleges door, om zo optimaal van het mooie weer te genieten. Tevens kan men ook in een van de velen parken of andere groengebieden die Aken rijk is recreëren. Zo zijn in de zomer het Westpark en het Stadspark gevuld met studenten die hier bijvoorbeeld voetballen en barbecueën.

Behalve je eigen eten bereiden kun je in Aken ook in een van de vele studentenvriendelijke eetgelegenheden terecht. Deze hebben veelal ook gerechten met studentenprijzen. In de Pontstraße zijn de gezellige eettentjes aan elkaar geregen. Bij goed weer zijn dan ook alle terrasjes van de diverse eetgelegen gevuld met studenten die hier hun lunch nuttigen. Tevens kun je uiterst goedkoop eten in een van de vele mensa’s van de universiteit, verdeeld over de vele locaties van de RWTH.

Sport

Hochschulsport

Buiten het grote en goedkope scala aan eet-, drink- en uitgaansgelegenheden heeft het studentenleven in Aken nog veel meer te bieden. Zo kun je in Aken vrijwel elke sport gratis of tegen een laag tarief beoefenen bij de Hochschulsport van de RWTH of bij een lokale sportvereniging. Verder worden er door de universiteit talloze activiteiten georganiseerd, zoals stedentrips, skireizen en andere vakanties. Zo heeft de RWTH bijvoorbeeld zijn eigen camping in Woffelsbach, in de Eifel. Hier kun je als student van de RWTH tegen gereduceerd tarief gebruik van maken.

Kortom, Aken is een stad die bijna volledig op studenten gericht is. Als je van een beetje gezelligheid houdt, dan heb je met Aken de juiste stad te pakken want Duitsers houden wel van een feestje!

Facebook

Instagram

Vragen?