Ga naar de inhoud

Locaties

stad

In Aken

De Fachhochschule is begin jaren ’70 uit verschillende onderwijsinstituties ontstaan. De faculteiten die uit deze vakspecifieke scholen voortkwamen werden in hetzelfde gebouw geplaatst als de school. Dit weerspiegelt zich nog steeds in de verschillende locaties van de faculteiten die los verspreid liggen over voornamelijk het zuidelijke deel van de stad. Verder werd er een locatie in buurstad Jülich gesticht, zo’n 30 kilometer van Aken. Hier is het gerenommeerde onderzoeksinstituut “Forschungszentrum Jülich” gebaseerd dat een nauw samenwerkingsverband met de FH heeft.

In Aken zijn 7 van de 10 faculteiten van de FH aanwezig, namelijk: architectuur, design, elektrotechniek en informatica, lucht- en ruimevaarttechniek, economie en werktuigbouwkunde. In Jülich liggen de drie andere faculteiten van de FH, namelijk: scheikunde en biotechnologie, medicijntechniek en technische wiskunde en energietechniek.

onderzoek

Forschungszentrum Jülich

Een van de dingen waardoor de FH zich tegen andere HBO-scholen aftekent is door de nauwe samenwerking met het Forschungszentrum Jülich. Het onderzoekscentrum is met bijna vijfduizend werknemers en een jaarbudget van ruim een half miljard euro een van de grootste onderzoekscentra van Europa en biedt met onder andere een eigen supercomputer, kernreactor en deeltjesversneller enorm veel mogelijkheden voor hoogstaand onderzoek.

Facebook

Instagram

Vragen?